Automatické vypnutí připojení na vzdálený počítač

Jak na automatické ukončení připojení na vzdálenou plochu

Jestliže používáte aplikaci TeamViewer a stalo se Vám někdy, že jste potřebovali odběhnout z domova nebo kanceláře a zapomněli jste ukončit připojení na vzdálenou plochu počítače, pak existuje pro takovéto případy funkce tzv. automatického ukončování.

Automatické ukončení neaktivní relace

„Automatické ukončení neaktivní relace“ takto se nazývá zmíněná funkce, která je k dispozici teprve od TeamVieweru 10. Standardně je tato funkce vypnutá a v případě, že ji chcete používat, je nutno ji nejdříve aktivovat a nastavit.

Kde se nachází tato funkce

Tuto funkci relace naleznete v menu aplikace pod Doplňky/Možnosti/Rozšířená nastavení / Zobrazit rozšířená nastavení/ zde můžete aktivovat funkci „Automatické ukončení neaktivní relace“.

Ukončete automaticky zapomenuté připojení!

Aktivace a konfigurace

Automatické ukončení připojení na vzdálenou plochu

Jaké nastavení nabízí automatické ukončení neaktivní relace

Název této funkce prozrazuje již samotný účel tohoto nastavení. Zapomenete-li ukončit připojení na vzdálenou plochu počítače, pak se v případě nečinnosti toto připojení automatický ukončí.

V nastavení můžete nakonfigurovat čas neaktivity, a sice na 30 minut až do 8 hodin. Pokud byste nastavili dobu 30 minut, pak se připojení automaticky ukončí, aniž byste museli cokoliv jiného dělat.

Automatické ukončení neaktivní relace můžete nastavit na dobu 30 minut až na maximálně 8 hodin.

3 hlavní výhody tohoto nastavení

  • Bezpečnost
  • Možnost automatického ukončení obsazení kanálu licence
  • Neomezujete zbytečně rychlost internetové připojení (např. Vašim kolegům)

V první řadě je velkou výhodou bezpečnost. Možná nastala u Vás situace, kdy jste potřebovali odběhnout a nechali jste spuštěné připojení na vzdálený počítač. Kdokoliv, kdo by měl přístup k tomuto počítači, např. uklízečka v kanceláři apod., by měl možnost nahlédnout i na plochu vzdáleného počítače.

Pokud vlastníte třeba jednokanálovou licenci Business nebo Premium a dělíte si licenci mezi kolegy, pak zcela jistě uvítáte možnost automatického ukončení, a to v těch případech, kdy některý z kolegů zapomněl připojení ukončit.

Shrnutí

Aktivací funkce „Automatické ukončení neaktivní relace“ zvětšíte Vaší bezpečnost a navíc zamezíte tak nechtěnému obsazení kanálů licence u důvodu zapomenutého připojení.